“Uiterst relevant” vs. “Mist elke urgentie”

woensdag 12 oktober 2016

Onze nieuwste voorstelling Westkaai die onlangs in premiere ging en nu door het land toert, roept zowel zeer lovende als zeer kritische reacties in de pers op. “IJzersterke portretten”, aldus de Theaterkrant (*****).

“Uiterst relevant” schrijft Trouw (****). “Intrigerend theater, beelden die lang nazinderen” aldus het Noord-Hollands Dagblad en “Gezwollen taal, dichterlijke vaagheid” volgens de Volkskrant (**). “Delpeut is een goede acteursregisseur, één die met zijn soundscapes zorgt voor een filmische enscenering” (Parool ***). Interessante meningen die een hoop gesprekstof opleveren en uitdagen om een eigen oordeel te vormen.

Bezoekers zijn onder de indruk van het stuk. “Tot halverwege had ik zelf zo’n muur, ik dacht ‘jongens doe normaal’. Maar toen besefte ik dat het wel zo gaat. Zo zit een deel van de wereld wel in elkaar. Dat wat we niet kennen en vaak niet zien”, aldus een bezoeker. “Een heel heftig en confronterend stuk, maar wel heel goed neergezet”, zei iemand anders. Bekijk hier het hele filmpje met publieksreacties.

DE PERS OVER WESTKAAI
IJzersterke portretten: compromisloos maar vol van liefde – Theaterkrant ★★★★★
Kale Westkaai fascineert – Noord-Hollands Dagblad
Uiterst relevant – Trouw ★★★★

Bekijk hier alle recensies: http://www.theaterutrecht.nl/in-de-pers/33-compromisloos-maar-vol-van-liefde
Kom naar de voorstelling en deel uw mening met ons via email of social media! #Westkaai #TheaterUtrecht. Westkaai toert tot en met 10 december door het hele land.