Een soort Hades wint publieksprijs Theater De Veste Delft

dinsdag 28 juni 2016

Het toneelpubliek van Theater de Veste heeft ‘Een soort Hades’ verkozen tot de beste toneelvoorstelling van theaterseizoen 2015 – 2016.

“Heel indringend toneelstuk. Uitstekend gespeeld. Het raakte ons zeer.”

Vandaag maakte het bestuur van de Stichting Vrienden van Theater de Veste bekend dat ‘Een soort Hades’, op vrijdag 5 februari jl. opgevoerd in Theater de Veste, de hoogste score heeft gekregen van alle toneelvoorstellingen uit het seizoen 2015-2016. Hiermee is de voorstelling de winnaar geworden van de publieksprijs de Delftse Kijker.

Een greep uit de publieksreacties:
“Prachtig stuk! De acute psychiatrie is heel mooi neer gezet. De acteurs gaven hele mooie diepgang aan hun personages. Ik heb het stuk aan meerdere vrienden aangeraden.”

“Prachtig decor, alle klopte, elke speler was fantastisch in zijn psychiatrische personage. Ontroerend en beklemmend.”

“Een zeer herkenbare en bij momenten een beklemmende ervaring. Het diverse gezelschap toonde zich een grote eenheid! Een vrijplaats van geest. Sterk en kwetsbaar.”

Theater Utrecht en Theater de Veste gaan zich de komende jaren meer en sterker met elkaar verbinden. Al in seizoen 2016-2017 zijn twee voorstellingen van het gezelschap te zien. Op 10 januari 2017 ‘La musica 2’ met prachtige rollen voor Ariana Schluter en Peter Blok en op 10 maart 2017 ‘Hedda Gabler’ met o.a. Karina Smulders. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Delftse toneelprijs
De Delftse Kijker is een publieksprijs van Theater de Veste die sinds 1997 per seizoen wordt uitgereikt aan de beste toneelvoorstelling volgens de Delftse theaterbezoekers. Na afloop van iedere toneelvoorstelling wordt het publiek gevraagd om hun oordeel. Eerdere winnaars waren onder andere Orkater, Het Zuidelijk Toneel en Jakop Ahlbom. Klik hier voor meer informatie over de prijs en de winnaars.